Lots of Fluff Banner

 

 

 

 

 

 

 

Belle, "Ch. Ragmagic Mia Bella"

De mooie poes die sinds september 2011 bij ons woont, heet Belle. Ze is een Blue High Mitted Bicolor, werd geboren op 4 juni 2011 en heeft, al zeg ik het zelf, haar naam niet gestolen. Dit wondermooie dametje is de stammoeder van onze cattery en kreeg haar eerste nestje op 31 juli 2012.

In de tijd dat Belle intussen bij ons woont, hebben we haar karaktertje door en door leren kennen. Ze is slim, speels, maar bovenal enorm zachtaardig. Haar lieve aard kwam extra tot zijn recht toen de kittens werden geboren. Niet enkel wou ze mij er absoluut bij, vanaf het moment dat het eerste kittentje naast haar lag te piepen, gaf ze meteen haar volle vertrouwen . Ze stond onmiddellijk toe dat we de kleintjes oppakten en hanteerden, en liefst van al had ze iemand vlak bij de werpkist zodat ze zelf ook kon rekenen op massa’s lieve woordjes en zo nu en dan een zoen op haar hoofd  :-).

Ook haar grote speelkameraad Lewis mocht vanaf dag 1 een kijkje komen nemen aan de werpkist. Hoewel eerlijkheid mij gebiedt te zeggen dat die op zijn beurt een metertje afstand hield, duidelijk met zichzelf in conflict of hij het zou durven een kijkje te gaan nemen of toch maar de veilige optie zou kiezen, in dit geval vluchten… 

Belle is in het dikke jaar dat ze bij ons woont, opgegroeid tot een indrukwekkende verschijning van 5,700kg. Haar vacht is zijdezacht en vraagt nauwelijks onderhoud. Ze is nieuwsgierig van aard, heeft alle dagen haar portie knuffels nodig, houdt van haar etensbak én van die van Lewis en ontwaakt zelfs uit de diepste slaap als ze vermoedt kans te maken op een verantwoord tussendoortje  :-).

Een welgemeend woordje van dank gaat richting Ralph & Amy Stadter, die ons de kans gaven onze cattery op te starten met lieve Belle als eerste poes.

Ook van Belle zullen we geregeld nieuwe foto’s plaatsen. Kom hier dus gerust zo nu en dan een kijkje nemen…

Soms gaan plannen echter niet zoals we dromen…
Juni 2013: Helaas is onze lieve meid de kittens van haar tweede nestje verloren in de 8ste week van haar zwangerschap. Hoe moeilijk het ook is, ik hou vast aan onze basisregel:  in onze kleine cattery zijn onze poezen in eerste instantie onze huisdieren en komt hun welzijn op de eerste plaats. We hebben dan ook besloten om haar geïnfecteerde baarmoeder te laten verwijderen en geen enkel risico te lopen op bijkomende complicaties. We zijn natuurlijk heel verdrietig over deze gang van zaken, maar de wil van de natuur moet nu eenmaal gerespecteerd worden. Belle mag hier vanaf nu een luilekker leventje leiden, verwend tot en met als super lieve knuffelkat. Zorgzaam als ze is zal ze zich mettertijd ongetwijfeld mee ontfermen over de kittentjes die hier nog zullen geboren worden… Typisch voor haar was thuiskomen na haar operatie en meteen Lewis en daarna Lily gaan wassen… 

 

Medische controle van 15 mei 2012:

  • negatieve scan voor HCM, PKD en CIN
  • negatieve bloedtest voor FIV en Felv

 

Naar de beeldjes van Belle